Anton.

November 2016

Wintersporten voor families bij de Ortler

Net over de grens bij de Reschenpas ligt de Ortler regio. Het ligt middenin het National Park van de Stelvio, aan de voet van de 3905 meter hoge Ortler. Je vindt hier twee skigebieden waar families het heel erg naar hun zin zullen hebben: het kleine Trafoi en het gezellige Solda. 

Nieuw in 2016/2017
Met de nieuwe liftpas voor de Venosta Valley Ski Arena heb je toegang tot vijf skigebieden in de regio. Dat betekent in totaal 39 liften en 133 kilometer aan pistes. De pas is ideaal voor families, want kinderen die na 2012 geboren zijn krijgen een gratis liftpas bij iedere pas voor volwassenen. 

Schitterend Solda
Solda is het grootste en voor gevorderde skiërs meest interessante skigebied. Het ligt aan de voet van de machtige Ortler. Het is niet de enige drieduizender waar je op uitkijkt. In het gebied liggen nog dertien andere toppen die hoger zijn dan 3000 meter. De hoge ligging zorgt voor een extreem hoge sneeuwzekerheid. Het skigebied is dan ook zes maanden per jaar geopend (van oktober tot mei). 

Boven de boomgrens
Je vindt in Solda 44 kilometer aan pistes. Een groot deel hiervan ligt boven de boomgrens. De pistes zijn lang en je kunt van de hoogste top in één ruk door naar het dal skiën. Ondanks dat de pistes hoog liggen kun je er ook goed met de familie terecht. Er ligt een mooi kinderland en de liften zijn modern.

Ultieme familiegebied
Het nabijgelegen Trafoi is een stuk kleiner. Dit is een familiegebied bij uitstek. Je vindt hier weinig pistes, maar die zijn wel behoorlijk gevarieerd. En het is hier verschrikkelijk rustig, wachttijden komen echt nooit voor. Er is een mooi kinderland en daarmee is Trafoi echt een leuk skigebied voor families!

Meer te doen dan alleen skiën en boarden!
Naast skiën en snowboarden zijn er in deze regio nog veel meer activiteiten mogelijk. Zowel in Solda als Trafoi liggen mooie langlaufloipes, je kunt er fantastische wandelingen op sneeuwschoenen maken en er ligt een aardig netwerk aan winterwandelpaden. En ook de ultieme après-ski activiteit, rodelen, is zowel in Solda en Trafoi mogelijk.